Voordelen zakelijk internet via Glasvezel

Introductie #

Welkom op de Telecomlijn kennisbank, waar u antwoorden kunt vinden op al uw vragen over onze producten en diensten. Wij zijn Telecomlijn Zakelijk, een VoIP-provider voor het MKB. Wij bieden u betrouwbaar, snel en duurzaam zakelijk internet via glasvezel, waarmee u kunt profiteren van vele voordelen voor uw bedrijf.

In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van zakelijk internet via glasvezel en waarom het een slimme keuze is voor uw onderneming. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden en voordelen van glasvezel. U kunt ook alvast zien wat wij voor u kunnen betekenen met de postcode check, ga naar deze pagina en vul uw gegevens in.

Wat zijn de voordelen van zakelijk internet via glasvezel? #

Zakelijk internet via glasvezel is een vorm van breedbandinternet die gebruikmaakt van dunne glasvezels om data te versturen met behulp van lichtsignalen. Glasvezel biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten internetverbindingen, zoals DSL of kabel. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van zakelijk internet via glasvezel op een rij.

Hogere snelheid #

Een van de grootste voordelen van zakelijk internet via glasvezel is de hoge snelheid die het kan leveren. Met een glasvezelverbinding kunt u snelheden tot wel 10 Gbit/s halen1, wat 50 keer sneller is dan het snelste Coax-abonnement2. Dit betekent dat u sneller kunt uploaden en downloaden, zonder vertraging of hapering. Zo kunt u efficiënter werken en meer data verwerken.

Betere toegang tot cloud en SaaS-diensten #

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud- en SaaS-oplossingen voor hun bedrijfsvoering, zoals online opslag, back-up, software en communicatie. Met zakelijk internet via glasvezel kunt u beter toegang krijgen tot deze diensten, omdat u geen last heeft van bandbreedtebeperkingen of snelheidsverlies3. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van de cloud, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparing.

Hoge betrouwbaarheid #

Zakelijk internet via glasvezel is ook zeer betrouwbaar, omdat het minder gevoelig is voor storingen of interferentie dan andere internetaansluitingen31. Glasvezelkabels zijn bestand tegen weersinvloeden, elektromagnetische straling en fysieke beschadiging4. Bovendien heeft glasvezel een lage demping, wat betekent dat het signaal niet verzwakt over lange afstanden5. Zo kunt u altijd rekenen op een stabiele en consistente verbinding.

Low latency #

Een ander voordeel van zakelijk internet via glasvezel is de lage latency, oftewel de vertraging die optreedt bij het versturen en ontvangen van data. Glasvezel heeft zo’n enorm lage latency dat u bijvoorbeeld in hogere kwaliteit kunt bellen via de cloud (VoIP) of via Microsoft Teams3. Zo voert u geen haperende gesprekken met collega’s of klanten, maar is het gewoon alsof ze naast u aan tafel zitten.

Duurzaam internet #

Tot slot is zakelijk internet via glasvezel ook duurzaam, omdat het minder energie verbruikt dan andere internetaansluitingen34. Glasvezelkabels hebben geen elektriciteit nodig om data te versturen, alleen om de apparatuur aan beide einden te laten werken5. Bovendien gaat glasvezel langer mee dan andere kabels en hoeft het minder vaak vervangen te worden4. Zo draagt u bij aan een groener milieu.

Samenvattend zijn er veel voordelen van zakelijk internet via glasvezel voor uw bedrijf. U kunt genieten van hogere snelheid, betere toegang tot cloud- en SaaS-diensten, hoge betrouwbaarheid, lage latency en duurzaam internet. Met zakelijk internet via glasvezel bent u klaar voor de toekomst en kunt u uw bedrijf laten groeien.

Wilt u meer weten over zakelijk internet via glasvezel of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons via e-mail, chat of telefoon. Wij helpen u graag verder met een passende oplossing voor uw onderneming.

Hoe vond u deze artikel?
Updated on maart 18, 2023