Hoe u uw 3CX-webclient kunt personaliseren en aanpassen in een paar minuten

Hoe u uw 3CX-webclient kunt personaliseren en aanpassen in een paar minuten #

Welkom bij deze pagina over hoe u uw 3CX-webclient kunt personaliseren en aanpassen. De 3CX-webclient is een krachtige en veelzijdige tool die u toegang geeft tot al uw communicatiebehoeften vanuit één interface. U kunt bellen, chatten, videoconfereren en meer met uw collega’s, partners en klanten.

Maar wist u dat u ook uw 3CX-webclient kunt aanpassen aan uw eigen stijl en voorkeuren? U kunt bijvoorbeeld het thema veranderen, de lettergrootte aanpassen, de meldingen beheren en zelfs uw eigen tekst toevoegen aan het wallboard als u lid bent van een wachtrij.

In deze pagina laten we u zien hoe u dat kunt doen met eenvoudige stappen. We laten u ook zien hoe u kunt inloggen op uw 3CX-webclient.

Bent u klaar om te beginnen? Laten we dan verder gaan!

Hoe u kunt inloggen op uw 3CX-webclient #

Om toegang te krijgen tot uw 3CX-webclient, moet u eerst inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw gebruikersnaam is meestal uw e-mailadres of uw extensienummer. Uw wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord dat u gebruikt om toegang te krijgen tot uw voicemail.

Stappen om in te loggen op uw 3CX-webclient #

1. Ga naar de URL van uw 3CX-webclient. Deze is meestal https://uwbedrijfsnaam.3cx.nl/webclient/.
  2. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in.
  3. Klik op “Inloggen” om toegang te krijgen tot uw webclient.

Als u problemen ondervindt bij het inloggen, kunt u contact opnemen met onze support afdeling of de optie “Wachtwoord vergeten?” gebruiken om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Hoe u het thema van uw 3CX-webclient kunt veranderen #

Een van de eenvoudigste manieren om uw 3CX-webclient te personaliseren is om het thema te veranderen. U kunt kiezen uit drie verschillende thema’s: licht, donker en blauw. Het thema bepaalt de kleuren en het contrast van de interface.

Stappen om uw thema te veranderen #

1. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van de webclient.
  2. Kies “Instellingen” uit het menu dat verschijnt.
  3. Ga naar het tabblad “Algemeen” en zoek naar de optie “Thema”.
  4. Selecteer het thema dat u wilt gebruiken uit de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op “Opslaan” om uw wijzigingen toe te passen.

U zult meteen zien dat uw webclient een nieuw uiterlijk heeft gekregen. U kunt op elk moment teruggaan naar de instellingen en een ander thema kiezen als u van gedachten verandert.

Hoe u de lettergrootte kunt aanpassen #

De 3CX-webclient maakt het mogelijk om de lettergrootte van uw scherm aan te passen aan uw voorkeur. U kunt de lettergrootte aanpassen door deze stappen te volgen:

1. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Weergave om alle beschikbare opties te zien.
  3. Schuif de balk onder Lettergrootte naar links of rechts om de lettergrootte te verkleinen of te vergroten.
  4. Klik op Opslaan om uw wijzigingen toe te passen.

Uw lettergrootte zal nu overeenkomen met uw voorkeur. U kunt de lettergrootte op elk moment wijzigen door dezelfde stappen te herhalen.

Hoe u uw profielinstellingen kunt wijzigen #

Uw profielinstellingen bepalen hoe u wordt weergegeven en geïdentificeerd in de webclient. U kunt bijvoorbeeld uw naam, foto, status en beschikbaarheid aanpassen. U kunt ook een persoonlijke boodschap toevoegen die zichtbaar is voor andere gebruikers.

Stappen om uw profielinstellingen te wijzigen #

1. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van de webclient.
  2. Kies “Profiel bewerken” uit het menu dat verschijnt.
  3. In het venster dat opent, kunt u verschillende opties aanpassen, zoals:
    • Uw naam: dit is hoe andere gebruikers u zien in de webclient. U kunt ook een achternaam toevoegen als u dat wilt.
    • Uw foto: dit is hoe andere gebruikers u herkennen in de webclient. U kunt een bestaande foto uploaden of een nieuwe maken met uw webcam.
    • Uw status: dit geeft aan of u beschikbaar bent voor communicatie of niet. U kunt kiezen uit verschillende opties, zoals online, afwezig, niet storen of aangepast
    • Uw beschikbaarheid: dit geeft aan wanneer u bereikbaar bent voor communicatie. U kunt een schema instellen voor elke dag van de week of handmatig overschakelen tussen beschikbaar en niet beschikbaar.
    • Uw persoonlijke boodschap: dit is een korte tekst die zichtbaar is voor andere gebruikers onder uw naam. U kunt hier iets schrijven over uzelf, uw stemming of wat dan ook
  4. Klik op “Opslaan” om uw wijzigingen toe te passen.

U zult zien dat uw profiel wordt bijgewerkt in de webclient en dat andere gebruikers ook uw wijzigingen kunnen zien.

Hoe u uw belinstellingen kunt wijzigen #

Uw belinstellingen bepalen hoe u oproepen ontvangt en beantwoordt via de webclient. U kunt bijvoorbeeld instellen welke apparaten worden gebruikt voor audio- en video-oproepen, hoe lang er wordt overgegaan voordat er wordt doorgeschakeld naar voicemail of een ander nummer, en welke oproepregels worden toegepast afhankelijk van uw status en beschikbaarheid.

Stappen om uw belinstellingen te wijzigen #

1. Klik op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van de webclient om het menu Instellingen te openen.
  2. Klik op Belinstellingen in het menu Instellingen.
  3. U ziet verschillende tabbladen waar u uw belinstellingen kunt aanpassen:
  • Audio: Hier kunt u uw audioapparaat selecteren en testen, en de geluidskwaliteit aanpassen.
  • Video: Hier kunt u uw videoapparaat selecteren en testen, en de videokwaliteit aanpassen.
  • Doorschakelen: Hier kunt u instellen hoe lang er wordt overgegaan voordat er wordt doorgeschakeld naar voicemail of een ander nummer, en of u wilt doorschakelen bij bezet of niet storen.
  • Oproepregels: Hier kunt u oproepregels maken die bepalen hoe oproepen worden behandeld afhankelijk van uw status en beschikbaarheid. U kunt bijvoorbeeld alle oproepen weigeren als u offline bent, of alleen oproepen van bepaalde nummers accepteren als u niet beschikbaar bent.

Nadat u uw belinstellingen heeft gewijzigd, klikt u op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Hoe u uw meldingen kunt beheren van uw 3CX-webclient #

De 3CX-webclient houdt u op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen die verband houden met uw gesprekken, contacten en wachtrijen. U kunt uw meldingen beheren door deze stappen te volgen:

1. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Meldingen om alle beschikbare opties te zien.
  3. Vink de vakjes aan of uit om te kiezen welke meldingen u wilt ontvangen. U kunt bijvoorbeeld kiezen om meldingen te ontvangen voor gemiste oproepen, voicemails, chatberichten, vergaderingsuitnodigingen en meer.
  4. Klik op Opslaan om uw wijzigingen toe te passen.

Uw meldingen zullen nu overeenkomen met uw voorkeuren. U kunt uw meldingen op elk moment wijzigen door dezelfde stappen te herhalen.

Hoe u uw eigen tekst kunt toevoegen aan het wallboard als u lid bent van een wachtrij #

Het wallboard is een handig hulpmiddel om de prestaties van uw wachtrijen te volgen. U kunt ook uw eigen tekst toevoegen aan het wallboard om bijvoorbeeld een bericht te delen met uw collega’s of een doelstelling te stellen. Om dit te doen, volgt u deze stappen:

• Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op “Wallboard”.
  • Kies de wachtrij waarvan u lid bent en waarvoor u tekst wilt toevoegen.
  • Klik op het potloodicoon in de rechterbovenhoek om het wallboard te bewerken.
  • Klik op “Tekst toevoegen” in het menu dat verschijnt.
  • Typ uw tekst in het veld dat verschijnt. U kunt ook de grootte, kleur en positie van uw tekst aanpassen.
  • Klik op “Opslaan” om uw wijzigingen toe te passen.

Uw tekst zal nu zichtbaar zijn op het wallboard voor iedereen die dezelfde wachtrij bekijkt. U kunt uw tekst op elk moment wijzigen of verwijderen door dezelfde stappen te herhalen.

Conclusie #

U heeft nu geleerd hoe u uw 3CX-webclient kunt personaliseren en aanpassen aan uw wensen. U kunt nu genieten van een betere gebruikerservaring en productiviteit met uw VoIP-oplossing. U kunt altijd terugkeren naar de instellingen om meer wijzigingen aan te brengen of om de standaardinstellingen te herstellen.

Als u nog vragen of problemen heeft met uw 3CX-webclient, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan altijd klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of chat.

Bedankt voor het kiezen van Telecomlijn Zakelijk als uw VoIP-provider. Wij hopen dat u tevreden bent met onze service en ondersteuning.