Contacten importeren en exporteren met de 3CX Client

Hoe u uw contacten kunt importeren en exporteren met de 3CX Client #

U kunt uw contacten eenvoudig importeren en exporteren met de 3CX Client. Dit kan handig zijn als u uw contacten wilt synchroniseren met een ander apparaat of als u een back-up wilt maken van uw contactgegevens.

De 3CX Client is een softwareapplicatie waarmee u kunt bellen, chatten en vergaderen met uw collega’s en klanten. Een van de handige functies van de 3CX Client is dat u uw contacten kunt importeren en exporteren van en naar andere apparaten of applicaties. Zo kunt u uw contactenlijst altijd up-to-date houden en gemakkelijk bereiken.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw contacten kunt importeren en exporteren met de 3CX Client. We gaan ervan uit dat u al een 3CX Client account heeft en dat u verbonden bent met de 3CX telefooncentrale. Als dat niet het geval is, kunt u onze startergids raadplegen voor meer informatie.

Hoe u uw contacten kunt importeren met de 3CX Client #

Om uw contacten te importeren met de 3CX Client, moet u eerst een CSV-bestand hebben met de gegevens van uw contacten. Een CSV-bestand is een tekstbestand waarin elke regel een contactpersoon vertegenwoordigt en elke kolom een veld zoals naam, telefoonnummer of e-mailadres. U kunt een CSV-bestand maken met een spreadsheetprogramma zoals Excel of Google Sheets.

Een voorbeeld van een CSV-bestand ziet er zo uit:

“Naam”,“Telefoonnummer”,“E-mailadres” “Jan Jansen”,“0612345678”,“” “Lisa de Vries”,“0698765432”,“” “Peter Bakker”,“0643210987”,“

Zorg ervoor dat uw CSV-bestand voldoet aan de volgende eisen:

 • Het bestand heeft geen kop- of voettekst.
 • Het bestand gebruikt komma’s als scheidingsteken.
 • Het bestand gebruikt dubbele aanhalingstekens als tekstkwalificatie.
 • Het bestand heeft minimaal twee kolommen: naam en telefoonnummer.
 • Het bestand heeft maximaal vier kolommen: naam, telefoonnummer, e-mailadres en bedrijfsnaam.
 • Het bestand bevat geen lege regels of kolommen.
 • Het bestand bevat geen dubbele contactpersonen.

Nadat u uw CSV-bestand heeft gemaakt, kunt u het importeren in de 3CX Client door de volgende stappen te volgen:

 1. Open de 3CX Client op uw apparaat.
 2. Klik op het menu-icoon in de linkerbovenhoek.
 3. Kies “Contactpersonen”.
 4. Klik op het tandwiel-icoon in de rechterbovenhoek.
 5. Kies “Importeer Contactpersonen”.
 6. Selecteer het CSV-bestand dat u wilt importeren.
 7. Klik op “Open”.
 8. Wacht tot het importproces is voltooid. U ziet dan een melding met het aantal geïmporteerde contactpersonen.

Hoe u uw contacten kunt exporteren met de 3CX Client #

Om uw contacten te exporteren met de 3CX Client, moet u eerst beslissen welke contactpersonen u wilt exporteren. U kunt kiezen om al uw contactpersonen te exporteren of alleen een selectie daarvan. U kunt ook filteren op categorieën zoals favorieten, lokaal of extern. Het exportproces zal een CSV-bestand genereren met dezelfde structuur als hierboven beschreven.

Nadat u heeft besloten welke contactpersonen u wilt exporteren, kunt u ze exporteren uit de 3CX Client door de volgende stappen te volgen:

 1. Klik op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek van de 3CX Client en selecteer “Instellingen”.
 2. Ga naar het tabblad “Contactpersonen” en klik op “Exporteren”.
 3. Kies een locatie om het CSV-bestand op te slaan en klik op “Opslaan”.
 4. U kunt nu het CSV-bestand openen met een spreadsheetprogramma zoals Excel of Google Sheets en uw contactpersonen bewerken.
 5. Om uw contactpersonen weer te importeren in de 3CX Client, klikt u opnieuw op het tandwielicoon en selecteert u “Instellingen”.
 6. Ga naar het tabblad “Contactpersonen” en klik op “Importeren”.
 7. Selecteer het CSV-bestand dat u eerder heeft opgeslagen en klik op “Openen”.
 8. Uw contactpersonen worden nu gesynchroniseerd met de 3CX Client.

Let op: als u contactpersonen importeert die al bestaan in de 3CX Client, worden ze overschreven door de gegevens uit het CSV-bestand. Als u dit wilt voorkomen, kunt u een back-up maken van uw bestaande contactpersonen voordat u ze importeert.

Het importeren en exporteren van contactpersonen met de 3CX Client is een handige manier om uw contactlijst te beheren en te organiseren. U kunt bijvoorbeeld contactpersonen toevoegen, verwijderen of wijzigen in een spreadsheetprogramma naar keuze. U kunt ook contactpersonen overzetten van of naar andere apparaten of applicaties die CSV-bestanden ondersteunen.

Conclusie #

In dit artikel heeft u geleerd hoe u uw contacten kunt importeren en exporteren met de 3CX Client. Dit is een handige functie om uw contactenlijst te synchroniseren met andere apparaten of applicaties. U kunt eenvoudig een CSV-bestand maken of uploaden om uw contacten te beheren.

Als u meer wilt weten over de 3CX Client of andere functies van de 3CX telefooncentrale, kunt u onze website bezoeken of contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het importeren en exporteren van contacten met de 3CX Client? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder. Als u er niet uitkomt, neem dan gerust contact met ons op via onze website of bel ons op 010 200 2000. Wij helpen u graag verder!

Hoe vond u deze artikel?
Updated on maart 18, 2023