BLF Paneel: wat is het en hoe werkt het?

Het BLF paneel is een handige functie op uw 3CX softphone of IP-telefoon die u laat zien welke extensies (lijnen) bezet of vrij zijn. BLF staat voor Busy Lamp Field, oftewel bezetlampveld. Met het BLF paneel kunt u eenvoudig gesprekken doorverbinden naar de juiste persoon of afdeling.

Hoe gebruik ik het BLF paneel? #

Om het BLF paneel te gebruiken, heeft u een 3CX softphone of IP-telefoon nodig die deze functie ondersteunt. Uw beheerder kan de BLF extensies configureren voor de extensies die u het meest gebruikt of nodig heeft. U kunt dan op uw scherm zien welke extensies groen (vrij), rood (bezet) of geel (in wacht) zijn.

Gesprekken doorverbinden met het BLF paneel #

Als u een gesprek wilt doorverbinden met het BLF paneel, kunt u dat op twee manieren doen: blind of aangekondigd.

  • Een blind doorverbonden gesprek betekent dat u het gesprek direct doorstuurt naar de gekozen extensie zonder eerst te overleggen. Om dit te doen, drukt u op de Transfer-toets op uw softphone of IP-telefoon en kiest u de gewenste extensie uit het BLF paneel. Het gesprek wordt dan meteen doorgeschakeld en u bent vrij om een ander gesprek aan te nemen.
  • Een aangekondigd doorverbonden gesprek betekent dat u eerst spreekt met de persoon naar wie u het gesprek wilt doorverbinden om te vragen of hij of zij beschikbaar is. Om dit te doen, drukt u op de Hold-toets op uw softphone of IP-telefoon en kiest u de gewenste extensie uit het BLF paneel. U kunt dan overleggen met de persoon en als hij of zij akkoord gaat, drukt u nogmaals op de Transfer-toets om het gesprek door te verbinden.

Voordelen van het BLF paneel #

Het BLF paneel biedt verschillende voordelen voor uw communicatie en samenwerking:

  1. Het verbetert uw klantenservice door snelle en efficiënte doorverbindingen mogelijk te maken.
  2. Het verhoogt uw productiviteit door minder tijd te verspillen aan onnodige telefoontjes.
  3. Het vergemakkelijkt uw teamwerk door inzicht te geven in de beschikbaarheid en status van uw collega’s.
Conclusie #

Het BLF paneel is een krachtige en handige functie die u helpt om beter te communiceren en samen te werken met uw collega’s en klanten. Met het BLF paneel kunt u in één oogopslag zien welke extensies bezet of vrij zijn en eenvoudig gesprekken doorverbinden naar de juiste persoon of afdeling. Het BLF paneel is beschikbaar op uw 3CX softphone of IP-telefoon, mits deze deze functie ondersteunt. Uw beheerder kan de BLF extensies configureren voor de extensies die u het meest gebruikt of nodig heeft. Als u meer wilt weten over het BLF paneel of andere 3CX functies, neem dan contact op met Telecomlijn Zakelijk | VoIP voor MKB.

Hoe vond u deze artikel?
Updated on maart 20, 2023