3CX Webclient Tips

Tips en trucs voor de 3CX web client #

Deze pagina gaat over tips en trucs voor de 3CX web client. Een van de tips is hoe u uw sneltoetsen kunt instellen om bepaalde acties uit te voeren met uw toetsenbord. Dit kan handig zijn als u veel werkt met de 3CX web client en sneller wilt navigeren tussen verschillende functies.

Hoe stel ik mijn sneltoetsen in? #

1. Ga naar “Instellingen” > “Sneltoetsen” en klik op het potloodicoon om de gewenste sneltoetsen in te richten1.
  2. Kies een actie die u wilt koppelen aan een toets combinatie. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een gesprek te starten, te beëindigen, op pauze te zetten of door te verbinden met een toetscombinatie2.
  3. Druk op de toets combinatie die u wilt gebruiken voor die actie. U ziet dan een melding dat de sneltoets is ingesteld.
  4. Herhaal deze stappen voor elke actie die u wilt koppelen aan een sneltoets.

Hoe breng ik de 3CX desktop app naar voren? #

U kunt ook een sneltoets instellen om de 3CX desktop app naar voren te brengen als deze op de achtergrond draait3. Dit kan handig zijn als u snel wilt schakelen tussen verschillende applicaties.

1. Klik met de rechtermuisknop op het icoon van de 3CX desktop app en selecteer Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad Snelkoppeling en voeg een snelkoppeling toe (bijvoorbeeld Ctrl + Shift + 8) bij het veld Sneltoets.
  3. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.
  4. Nu kunt u de snelkoppeling gebruiken om de 3CX desktop app naar voren te brengen.

Hoe u uw contacten kunt importeren en exporteren met de 3CX Client #

U kunt uw contacten eenvoudig importeren en exporteren met de 3CX Client. Dit kan handig zijn als u uw contacten wilt synchroniseren met een ander apparaat of als u een back-up wilt maken van uw contactgegevens. U kunt uw contacten importeren en exporteren door deze stappen te volgen:

1. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Contactpersonen.
  2. Klik op het tandwielicoon rechtsboven om het menu Contactpersonen beheren te openen.
  3. Kies Contactpersonen importeren/exporteren.
  4. Selecteer of u uw contactpersonen wilt Importeren van bestand of Exporteren naar bestand.
  5. Kies het bestandsformaat dat u wilt gebruiken. U kunt kiezen tussen CSV, vCard of Outlook.
  6. Klik op Browse… om het bestand te selecteren dat u wilt importeren of exporteren.
  7. Klik op Afronden om het proces te voltooien.

Uw contactpersonen zullen nu geïmporteerd of geëxporteerd worden naar of van het gekozen bestand.

Hoe u uw gespreksgeschiedenis kunt bekijken en beheren met de 3CX Client #

U kunt uw gespreksgeschiedenis bekijken en beheren met de 3CX Client. Dit kan handig zijn als u wilt zien wie u heeft gebeld of wie u heeft gemist, of als u een gesprek opnieuw wilt bellen of terugbellen. U kunt uw gespreksgeschiedenis bekijken en beheren door deze stappen te volgen:

1. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Geschiedenis.
  2. Klik op een van de tabbladen bovenaan om te filteren op Inkomend/uitgaand/gemist/allemaal/oproepgroep/wachtrijgesprekken.
  3. Klik op een gesprek om meer details te zien, zoals de datum, tijd, duur en status van het gesprek.
  4. Klik op een van de iconen rechts van het gesprek om een actie uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld kiezen om het gesprek terug te bellen, een chatbericht te sturen, een vergadering te starten of het gesprek toe te voegen aan uw favorieten.

U kunt ook meerdere gesprekken selecteren door ze aan te vinken en vervolgens op het prullenbakicoon te klikken om ze te verwijderen uit uw geschiedenis.

Hoe u snel een contactpersoon kunt bellen door zijn of haar naam in te voeren #

1. Klik op het menu aan de linkerkant en klik op Contactpersonen.
  2. Typ de naam van de persoon die u wilt bellen in het zoekveld bovenaan het scherm.
  3. Druk op Enter om meteen een gesprek te beginnen.

Hoe u uw gesprekken kunt opnemen door op het microfoonicoon te klikken #

1. Klik op het microfoonicoon tijdens een gesprek. U ziet dan een rode stip die laat zien dat de opname bezig is.
  2. Klik nog een keer op het icoon om de opname te stoppen.
  3. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Opnames. Daar kunt u uw opnames afspelen, downloaden of verwijderen.

Hoe u uw status snel kunt wijzigen door op uw profielfoto te klikken #

1. Klik op uw profielfoto en kies een optie uit het dropdown menu. U heeft de keuze uit: Beschikbaar, Niet storen, Afwezig of Offline.
  2. Voeg eventueel een aangepast bericht toe om uw collega’s meer informatie te geven over waar u mee bezig bent of wanneer u weer bereikbaar bent.

Hoe u eenvoudig een web meeting kunt starten door op het Web Meeting icoon te klikken #

1. Klik op het Web Meeting icoon onder in het menu. U komt dan in de web meeting ruimte.
  2. Nodig deelnemers uit via e-mail, chat of door een link. De link kan gekopieerd worden naar elke app die u gebruikt om met anderen te communiceren.
  3. Start de web meeting en gebruik de verschillende functies om online samen te werken met uw collega’s of klanten.

Conclusie #

De 3CX webclient is een handige tool om uw communicatie en samenwerking te verbeteren. U heeft geleerd hoe u uw sneltoetsen kunt instellen, hoe u uw status kunt wijzigen, hoe u een web meeting kunt starten, hoe u uw contacten en gespreksgeschiedenis kunt beheren en hoe u uw gesprekken kunt opnemen. Met deze tips en trucs kunt u de 3CX web client optimaal gebruiken.

Als u meer wilt weten over de 3CX web client of andere functies van de 3CX telefooncentrale, kunt u onze website bezoeken of contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de 3CX web client? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder.